I un altre cop Duolingo… Ara, esperanto des del castellà!

28 Oct

eo-duo

No és el primer cop que parlem de Duolingo, el web que ha revolucionat el món de l’aprenentatge de llengües estrangeres. Ja li vam dedicar un post en relació amb el curs d’esperanto des de la llengua anglesa. Creat a finals de maig de 2015, compta ja amb prop de 600.000 estudiants. Ja llavors dèiem que seria un punt d’inflexió per al moviment esperantista.

També li vam dedicar un post en relació amb el curs de català des de la llengua castellana. Ja llavors dèiem que duolingo es podria convertir en la principal eina per aprendre català en línia, d’una forma lliure i gratuïta. I sembla que així ha estat. Creat el novembre del 2015, compta ja amb prop de 400.000 estudiants.

Doncs bé, aquesta setmana s’ha llençat el curs per aprendre esperanto des de la llengua castellana. La veritat és que hi havia una gran expectació, perquè el curs estava a punt des de feina alguns mesos, pendent només d’uns detalls tècnics. Es tracta del vuitè curs de que disposen els castellanoparlants, després de l’anglès, el francès, l’italià, el portuguès, l’alemany, el català i el guaraní.

Tenint en compte que la comunitat castellanoparlant és la segona més important a Duolingo, és difícil exagerar el potencial d’aquesta eina. Si segueixen les tendències dels darrers mesos, en poc temps serem capaços de respondre amb xifres concretes la principal pregunta que ens fan des del món exterior: però quanta gent parla Esperanto?

Probablement, aviat la resposta començarà per “només considerant els estudiants dels cursos de duolingo, els parlants de la llengua internacional es compten per milions”. I a això cal afegir les enormes possibilitats de l’aplicació de mòbils amikumu, prevista per a la primavera de 2017. En definitiva, sembla que el moviment esperantista està vivint una segona joventut.

One Response to “I un altre cop Duolingo… Ara, esperanto des del castellà!”

  1. gibsonauthor October 28, 2016 at 1:06 pm #

    Reblogged this on s a gibson.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: